Social

#avertizare ANM #polei #cod galben #anm #viscol #vremea #starea vremii

Vreme geroasa la final de saptamana! Cod galben de viscol si polei

Finalul de saptamana vine cu vreme rece in intreaga tara, pe alocuri geroasa. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de viscol, ninsori si polei, in mai multe judete, pentru vineri.

Codul este valabil pana vineri la ora 22:00 in Iasi si Caras-Severin, Buzau. La peste 1800 metri altitudine se vor semnala intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi viteze de 90…100 km/h. Codul va afecta si zonele: Bihor: Batar, Capalna, Cociuba Mare, Hidiselu de Sus, Holod, Husasau de Tinca, Lazareni, Olcea, Tinca, Tulca, dar si Bacaul pana sambata la ora 2:00. In aceste regiuni se pot semnala intensificari ale vantului cu viteze la rafala de 70…80 km/h. Ninsoarea va fi spulberata sau viscolita.

In restul tarii cerul va fi variabil cu innorat in prima parte a intervalului in regiunile sud-vestice iar la inceputul zilei si in cele sudice si sud-estice. La munte sunt conditii de ninsoare slaba. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei in sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si 4 grade Celsius.

In Bucuresti cerul va fi variabil, si sunt posibile fulguieli trecatoare in special in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab spre moderat. Maximele nu vor urca mai sus de 1 grad Celsius.

Sambata vremea se va mentine rece in toata tara. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in majoritatea regiunilor. La munte este posibil sa ninga izolat in zona Carpaților Orientali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare pe crestele montane, dar trecator si pe spatii mici si in sudul teritoriului. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, izolat va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura. Temperaturile minime se vor incadra in general intre -17 si -4 grade Celsius iar cele maxime vor fi cuprinse intre -6 si 5 grade Celsius.

In Bucuresti cerul va si variabil cu unele innorari in cursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade Celsius, iar cea minima va fi de -8 si -6 grade Celsius.

Duminica vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada, in regiunile extracarpatice, cu precadere in Moldova. Sunt asteptate precipitatii sub forma de ploi si chiar ninsori in toata tara. Pe arii restranse, in nordul si centrul teritoriului, cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va avea unele intensificari, mai ales in sudul, in centrul tarii si in zona de munte.

In Bucuresti cerul va fi senin, insa temperaturile vor fi extrem de scazute. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile minime cor fi de -3 grade Celsius iar cele maxime nu vor urca mai sus de 2 grade Celsius.

Sursa foto: telegrafonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea