Social

#ajutor guvern # plata facturi #romani #facturi #vouchere

Vouchere de 1.000 de lei pentru plata facturilor in perioada ianuarie-aprilie 2023. Cine sunt romanii care beneficiaza de ajutor

Liderii doresc sa ofere un ajutor in valoare de 1.000 de lei populatiei, sub forma unor carduri, bani ce pot fi folositi DOAR pentru palta facturilor, pentru lemne si incalzire.

Momentan, Comisia Europeana este in discutii cu Guvernul Romaniei privind acordarea acestui ajutor, care se ridica la o vaoare totala de un miliard de euro. Banii ar urma sa ajunga la romanii cu venituri mici sa treaca peste aceasta iarna.

„Trebuie sa va spun ca acesti bani sunt disponibili in cadrul politicii de coeziune, respectiv din banii pe care nu ii putem consuma pana la finele anului 2023. Iar acest miliard de euro destinat saraciei energetice face parte din pachetul de masuri pe care Comisia Europeana l-a propus pentru modificare si adaugare la regulamentul mecanismului de redresare si rezilienta. In acest context, coalitia urmeaza sa decida asupra modului in care vor fi utilizati acesti bani si cuantumurile care urmeaza a fi primite de catre cei care sunt socotiti ca fiind persoane si familii vulnerabile. Noi avem acum 2.414.000 de beneficiari. Este posibil ca din simulari, pentru ca acum se lucreaza si la partea de simulari a numarului de beneficiari si coalitia a solicitat sa existe mai multe alternative, respectiv sa crestem aceasta limita de venit, sa zicem undeva in jurul sumei de 2000 de lei, aceste lucruri urmand a fi clarificate in mecanismul care se va pune la punct pentru derularea acestei scheme. Deci exista si perspectiva aceasta de crestere a numarului de beneficiari, tinand cont si de bugetul pe care il avem la dispozitie.”, a explicat Marcel Bolos, potrivit realitatea.net.

Astfel, toti romanii care au venituri cuprinse intre 1.500 si 2.000 de lei ar urma sa primeasca pe card suma de 1.000 de lei, bani cu ajutorul carora sa poata plati facturile la curent, gaze, lemne, incalzire sau chiar la schimbarea electrocasnicelor vechi, cu unele noi, economice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea