Social

# vremea se raceste # racire vreme #lapovita #ninsori #conditii meteo

Viscol si ninsori in Romania! Avertismentul ANM

Dupa un weekend deosebit de calduros, cu temperaturi de 24 de grade, a venit frigul. Iar vremea continua sa se raceasca in Romania. Temperaturile ajung la minime de 0 grade, sau chiar mai scazute, in toata tara. Precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsori in multe regiuni, iar in zonele montane sunt asteptate viscole, anunta Adminitratia Nationala de Meteorologie (ANM). In restul regiunilor, ploile vor deveni o obisnuinta.

"Temperaturile sunt mai scazute, in mai toata tara negative. In Bucuresti au fost temperaturi joase, s-a inregistrat chiar si -1 grad. Sunt si valori usor pozitive in Dobrogea. Astazi, temperaturile modeste in comparatie cu zilele trecute nu vor trece de 10-11 grade, in Lunca Dunarii, iar in partea de est a Transilvaniei si nordul Moldovei - mai apropiate de 0 grade. Si maine dimineata vor fi temperaturi foarte scazute, preponderent negative, dar de la pranz mai cresc, vor fi spre normalul perioadei. Vineri si sambata, vor depasi valorile, vor atinge chiar si 15 grade", a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Meda Andrei.

Meteorologul a mai adaugat ca vantul va mai sufla astazi, in toata tara, apoi se va potoli, sufland cu putere doar pe creste. Astazi se vor inregistra precipitatii pe arii restranse, in special in zona de sud-est si izolat in alte regiuni. Pe creste sunt asteptate ninsori. 

Precipitatiile vor continua toata saptamana, inclusiv saptamana voitoare, cand precipitatiile vor cadea zilnic, in mai toate regiunile. Vremea se va raci la inceputul saptamanii viitoare, iar luni, marti si miercuri sunt asteptate lapovite si ninsori, inclusiv in zonele joase de relief. 

"Zilele acestea si saptamana viitoare apar descarcarile electrice cu care trebuie sa ne obisnuim, de acum", a mai spus Meda Andrei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea