Social

# vremea in urmatoarele doua saptamani #prognoza meteo #vremea #starea vremii

Vine vara? Ce temperaturi ne asteapta in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo pentru inceputul lunii mai

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. In general, temepraturile vor ajunge pana la 20 de grade Celsius si exista sansa ca aceste temepraturi sa creasca in urmatoarea perioada. Iata cum va fi vremea in perioada 24 aprilie – 7 mai, in tara si ce temperaturi se vor inregistra la inceptul sezonului estival din acest an.

 

BANAT

In prima zi a intervalului se vor inregistra valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv pentru aceasta regiune, maxime de 19...20 de grade si minime de 8...10 grade. Ulterior vremea se va raci, astfel in zilele de 26 si 27 aprilie se vor inregistra maxime termice in jurul a 14 grade si minime de 2...4 grade. Dupa acest interval, desi vor mai fi alternante termice, media temperaturilor maxime va fi in general de 18...21 de grade, iar a celor minime va fi de 6...8 grade. Vor fi ploi in perioada 24 – 26 aprilie, local insemnate cantitativ in noaptea de luni spre marti (24/25 aprilie) si pe parcursul zilei de marti (25 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata si dupa data de 30 aprilie.

CRISANA

Vremea va intra intr-un proces de racire, ce se va resimti la nivelul intregii regiuni, mai ales in zilele de 26 si 27 aprilie, cand media valorilor temice diurne va fi de 14 grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul valorii de 3 grade. Spre finalul primei saptamani valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie regionala a maximelor de 18 grade si minime in jurul a 6 grade. La inceput lunii mai, desi vor fi mici variatii de la o zi la alta, valori termice mai ridicate sunt estimate dupa 6 mai, cand se pot atinge maxime in general de peste 20 de grade si minime de 8...9 grade. Vor fi ploi in perioada 24 – 26 aprilie, local insemnate cantitativ in noaptea de luni spre marti (24/25 aprilie) si pe parcursul zilei de marti (25 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata si dupa data de 30 aprilie.

TRANSILVANIA

In prima zi a intervalului se vor inregistra valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 17...18 grade, apoi se va raci treptat, iar in 26 si 27 aprilie se vor inregistra maxime termice in jurul a 13 grade. Dupa acest interval, desi vor mai fi alternante termice, media maximelor va fi in general de 16...17 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime se va situa intre 4 si 6 grade, insa in zilele de 28 si 29 aprilie sunt estimate valori de 1...2 grade, chiar mai scazute, usor negative (-3...-2 grade) in zonele depresionare. Vor fi ploi in perioada 24 – 26 aprilie, local insemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marti si miercuri (25 si 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata si dupa data de 30 aprilie.

MARAMURES

In prima zi a intervalului se vor inregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic al datei, respectiv o medie a acestora de 18...19 grade, apoi se va raci, iar in perioada 25 - 28 aprilie se vor inregistra maxime termice in jurul a 13 grade. Dupa acest interval, desi vor mai fi alternante termice, media maximelor va fi in general de 16...18 grade, cu valori posibil mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime va scadea de la 8 grade in prima noapte pana spre 0...2 grade in 28 aprilie, apoi in restul intervalului se va reveni la valori in jurul a 5 grade. Vor fi ploi in perioada 24 – 26 aprilie, posibil insemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marti si miercuri (25 si 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata si dupa datda de 30 aprilie.

MOLDOVA

In primele doua zile ale intervalului se vor inregistra valori termice diurne apropiate de normele climatologice, respectiv o medie regionala a acestora de 18 grade, apoi se va raci, iar in perioada 26 - 28 aprilie se vor inregistra maxime termice de 13..14 grade. Dupa acest interval, desi vor mai fi alternante termice, maximele vor fi in general de 16...17 grade, cu valori mai ridicate, spre 19...20 de grade, la finalul intervalului. Media temperaturilor minime va fi de 6...8 grade in primele nopti, va scade la 3...4 grade in 28 si 29 aprilie, apoi se va reveni la valori in jurul a 6 grade. Vor fi ploi in perioada 24 – 26 aprilie, pe alocuri insemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata si prima saptamana din luna mai.

DOBROGEA

La nivelul acestei regiuni in primele doua zile media temperaturilor maxime va fi de 18...20 grade, dar cu valori mai scazute in zona litoralului, apoi vremea se va raci, asfel ca media acestora in perioada 26 - 28 aprilie va fi de 14...15 grade. Dupa acest interval, maximele termice vor fi in general de 16...17 grade, cu valori mai ridicate, spre 18...20 de grade, la finalul intervalului. Media temperaturilor minime va fi de 8...10 grade in primele nopti, va scadea la 6 grade in 28 si 29 aprilie, apoi se vor inregistra valori in jurul a 8 grade. Vor fi ploi indeosebi in 26 si 27 aprilie, cand si cantitatile de apa pot fi insemnate, iar cu o probabilitate in crestere si la inceputul lunii mai.

MUNTENIA

In prima zi a intervalului se vor inregistra valori termice diurne in jurul normelor climatologice in toata regiunea, respectiv o medie a acestora de 20...21 de grade, apoi se va raci treptat, iar pentru perioada 26 - 28 aprilie sunt estimate temperaturi de 15...16 grade. Dupa acest interval, desi vor mai fi alternante termice, media maximelor va fi in general de 18...19 grade, cu valori mai ridicate spre finalul intervalului cand se vor putea depasi 20...22 de grade. Media temperaturilor minime va scadea de la 7...9 grade in primele nopti, pana spre 4 grade in 28 si 29 aprilie, apoi in restul intervalului se va reveni la valori de 7...8 grade. Vor fi ploi in perioada 25 – 27 aprilie, izolat insemnate cantitativ, iar cu o probabilitate in crestere si la inceputul lunii mai.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor scadea treptat de la o medie regionala de 18...19 grade in prima zi, pana la 16 grade in 27 aprilie, apoi se va incalzi, astfel la finalul primei saptamani sunt estimate maxime de 18...20 de grade. In a doua saptamana este posibila o scadere usoara a temperaturilor maxime in zilele de 2 si 3 mai, apoi se va reveni la maxime in jurul a 20 de grade Media temperaturilor minime va scadea de la 9...10 grade in prima noapte pana spre 4...5 grade in 28 si 29 aprilie, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori de 7...8 grade. Va ploua temporar in perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate in crestere si la inceputul lunii mai.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor scadea treptat de la o medie pentru intreaga zona de 8 grade in prima zi, pana la 4 grade in zilele de 26 si 27 aprilie, apoi se va reveni treptat la 8 grade, posibil mai ridicate spre finalul intervalului de aticipatie. Evolutia va fi asemanatore si in regimul nocturn al temperaturilor, tendinta fiind de scadere de la 2...3 grade in prima noapte, pana spre valori preponderent negative, la o medie de -4...-2 grade in perioada 27 - 29 aprilie, iar ulterior sunt estimate valori de 1...2 grade. Temporar vor fi precipitatii in perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate in crestere si dupa data de 30 aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea