Social

#temperaturi oceane #recifcorali #incalzire oceane # inclazire globala #pericol #crestere temperaturi

Vesti ingrijoratoare de la Copernicus: Temperatura oceanelor a depasit cel mai mare nivel din istorie, in februarie

Institutul Copernicus vine cu vesti ingrijoratoare pentru toata lumea. Nu doar temperaturile din zona Europei au inregistrat valori maxime pentru aceasta perioada a anului, insa si temperatura oceanelor a fost la cel mai mare nivel din istorie, pentru luna februarie.

 

Oceanele lumii au ajuns la cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata, in luna februarie. Cresterea temperaturii oceanelor pune in pericol coralii, avertizeaza expertii. Recifele de corali se afla in pragul unui soc termic care le poate fi letal.

Specialistii Copernicus au declarat, in urma masuratorilor, ca recordul de temperatura pentru luna februarie, inregistrat anul trecut, a fost depasit in acest an.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul European Copernicus pentru Schimbari Climatice, temperatura medie globala a suprafetei oceanelor a fost de 21,6 grade Celsius. Recordul anterior, stabilit in 2023, a fost de 21.06 grade Celsius.

Stresul termic duce la indepartarea algelor colorate care traiesc in interiorul coralilor, ceea ce ii face sa devina albi si sa devina vulnerabili in fata bolilor si infometarii. In cele din urma, acestia vor muri.  

"Ne aflam practic in pragul celui mai grav eveniment de albire din istoria planetei", a declarat, pentru Reuters, Derek Manzello, coordonatorul Coral Reef Watch de la NOAA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea