Social

#pensii scutite de impozit #bani pensie #propuneri #pensionari #pensie #coalitie de guvernare

Vesti bune pentru pensionari! Pensiile mai mici de 3.000 de lei, scutite de impozit

Vesti bune pentru pensionari! Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit timp de un an. Aceasta propunere legislativa se regaseste in programul de guvernare al coalitiei.

 

Propunerea este facuta de Partidul National Liberal (PNL), care propune si stimulente pentru persoanele care aleg salariul in detrimentul pensiei.

In momentul de fata sunt scutite de impozit doar pensiile care sunt mai mici de 2.000 de lei. Scopul liberalilor este de a spori nivelul de trai al romanilor, dar si de a-i face pe acestia sa ramana cat mai mult timp in campul muncii.

De asemenea, in cazul romanilor care au doua locuri de munca, acestia nu mai platesc contributia de asigurari sociale de sanatate pentru al doilea loc de munca, potrivit programului de guvernare.

O alta propunere este aceea ca in cazul contractelor de munca part-time plata sa fie facuta pentru numarul de ore lucrate si nu la nivelul salariului minim, cum se intampla in prezent.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea