Social

#crestere alocatii #alocatii copii #alocatii #copii

Vesti bune pentru parinti! Cresc alocatiile pentru copii

Alocatiile pentru copii vor creste incepand cu 1 ianuarie 2017, acestea ajungand la valoarea de 450 de lei, lunar. Cel putin asta prevede o propunere legislativa depusa la Senata. Astfel, parlamentarii doresc ca rata abandonului scolar sa scada.

"Alocatia de stat pentru copii in cuantumul stabilit va fi cheltuita defalcat: 30% pentru imbracaminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educatie (carti, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educationale", se stipuleaza in propunerea pentru modificarea si completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, depusa de trei parlamentari.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, care citeaza date ale Eurostat, abandonul scolar a ajuns la 18%, iar procentul copiilor cu risc de saracie a ajuns in anul 2015 la 48%, in timp ce media din UE e de 27%.

"Copilul roman trebuie sa simta ca statul roman este preocupat de viitorul lui, de educatia, de sanatatea si bunastarea lui. (…) Statul roman coreleaza alocatia pentru copii cu indicele social de referinta neschimbat de ani de zile. Acest fapt este in total dezacord cu practica europeana in domeniu, care stabileste sume clare care nu se raporteaza la un indice neactualizat. Vedem asadar cum alocatia pentru copii protejeaza bugetul de stat in loc sa vizeze cu adevarat interesul copilului si sa-i asigure suma necesara hranei lunare", sustin initiatorii legii in expunerea de motive privind cresterea alocatiei.

Sursa foto: antena1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea