Social

#viata artificiala #stiinta #papa #vatican

Vaticanul a salutat crearea vietii artificiale

Vaticanul a salutat anuntul oamenilor de stiinta privind crearea primei celule sintetice, catalogand demersul drept un " rezultat interesant" care ar putea folosi la tratarea bolilor, relateaza CNN.

Publicatia Vaticanului L'Osservatore Romano a numit experimentul "o cercetare importanta", rezultat al "ingineriei genetice de inalta calitate", intr-un articol publicat sambata. Publicatia adauga insa ca oamenii de stiinta care au creat celula nu au creat viata, ci doar "au inlocuit unul dintre motoarele sale".

Omul de stiinta american Craig Venter, un pionier in genomica, a anuntat joi ca expertii de la laboratoarele Maryland din California, au reusit sa creeze primele "celule sintetice" din lume - o bacterie numita Mycoplasma mycoides. "Am trecut de o bariera psihologica critica", a declarat Venter. "A schimbat modul meu de a gandi, atat in ceea ce priveste stiinta, cat si filosofia vietii si modul in care functioneaza", a adaugat el.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea