Social

#probleme vaccin astrazeneca #Valeriu Gheorghita #astrazeneca

Valeriu Gheorghita, despre AstraZeneca: "Nu un lot are o problema, ci tot vaccinul"

Valeriu Gheorghita, coordonatorul Capmapniei Nationale de Vaccinare anti-Covid, face declaratii surprinzatoare despre vaccinul AstraZeneca.

Controversatul vaccin produs de AstraZeneca ridica mari semne de intrebare in tarile din Europa. Unele dintre acestea au oprit temporar vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, altele au oprit doar anumite loturi, considerate problematice. Romania se afla in ultima categorie, oprind doar un lot de vaccin, iar campania de vaccinare continua intensiv cu serul AstraZeneca.

Astazi, 18 martie, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) va decide daca vaccinul este sigur sau daca acele cazuri de trombofilie raportate au avut legatura cu inocularea serului.

In aceste conditii, Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, face dezvaluiri incredibile, sustinand ca daca un lot de vaccin are probleme, atunci intregul vaccin are probleme.  

"Din punctul meu de vedere, medical și profesional, nu cred ca un lot are o problema. Daca un vaccin are o problema, are tot vaccinul, prin natura lui. Din punct de vedere procedural, in momentul in care inregistrezi mai multe evenimente adverse dintr-un anumit lot, este obligatoriu sa ridici un semnal de siguranta, sa carantinezi acel lot pana se face o analiza a criteriilor de calitate, pana se investigheaza. Avand in vedere ca la nivel european au fost inregistrate evenimente adverse din mai multe loturi, varianta sa fie un lot implicat este putin probabila", afairmat Gheorghita, la un post TV.

Sursa foto: scumc.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea