Social

Vacaroiu: "Traian Basescu ar putea fi din nou suspendat din functie"

Presedintele Traian Basescu ar putea fi din nou suspendat din functie dupa alegerile parlamentare din aceasta toamna, a declarat vineri presedintele Senatului , Nicolae Vacaroiu .

Nicolae Vacaroiu a declarat la Pitesti ca Basescu incalca tot mai des Constitutia , iar din acest motiv, parlamentarii ar putea sa il suspende din nou.

Presedintele Senatului a mai spus ca procedura de suspendare ar putea fi initiata dupa alegerile parlamentare din aceasta toamna.

In acest caz, sustine Nicolae Vacaroiu, presedintele interimar va fi cel care il va numi pe viitorul premier al Romaniei .

Pe 19 aprilie 2007, politica romaneasca se confrunta cu un fapt inedit - votul a 322 de parlamentari a dus la suspendarea presedintele statului. In Parlament, PSD, PNL, PRM, UDMR si PC votau impotriva lui Traian Basescu. Sustinatorii lui Traian Basescu au fost reprezentantii PD si PL-D. Au castigat cei care doreau suspendarea.

O luna mai tarziu, la 19 mai 2007, romanii votau pentru revenirea in functie a lui Traian Basescu. Rezultatele au fost zdrobitoare, aproape 75 la suta din cei prezenti la urne au votat pentru mentinerea sa in functie.

Procedurile de suspendare au fost demarate de PSD, pe motiv ca presedintele a incalcat in repetate randuri Constitutia. Procedura de suspendare din functie a presedintelui a mai fost folosita pana acum o singura data, in 1994, impotriva lui Ion Iliescu. Atunci, actualul presedinte era acuzat de imixtiuni grave in activitatea justitiei. Initiativa opozitiei de atunci a fost insa sortita esecului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea