Social

Udrea intreaba, Basescu raspunde

Fosta consiliera de la Cotroceni nu a ratat ocazia de a-i pune o intrebare lui Basescu despre relatia cu Rusia. Zimbind, presedintele i-a complimentat discret intrebarea.

Prezent, miercuri la dezbaterea Securitatea Romaniei dupa summitul NATO", organizata de Fundatia Konrad Adenauer , Basescu a raspuns unei intrebari pe tema relatiei cu Rusia, pusa de fosta sa consiliera. “V-as intreba care credeti ca va fi pe viitorul apropiat pozitia Rusiei fata de intrarea celor doua tari in Alianta Nord-Atlantica si daca dumneavoastra credeti, in aceasta logica, daca va fi posibil ca Rusia sa fie tara membra a NATO?”, a intrebat Udrea, citata de realitatea.net.
 
Raspunsul sefului stat a venit imediat.: “OK!! O intrebare foarte complicata. PD a devenit extrem de curios, intrand si la discutia bilaterala.

ntre Bucuresti si Moscova exista elemente care sa demonstreze ca si unii, si altii ne-am respectat cuvantul, fie ca a fost vorba despre Kosovo sau despre altele. Daca vreti, in relatia cu Putin va pot asigura ca fiecare crede in ceea ce spune celalalt. Nu a existat o discutie cu presedintele Putin in urma careia sa stabilesc ceva si sa fac altceva. Nici Putin nu a facut altfel, dar niciunul din noi nu ezita sa isi sustina interesul".

Basescu a precizat ca multe dintre fostele state comuniste tratateaza inca Rusia cu reticenta . Seful statului spune ca relatia cu Moscova se poate ameliora, daca pana la urma Kremlinul va intelege faptul ca nu are un adversar in NATO.  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea