Social

#ucraina #independenta

Ucraina sarbatoreste 17 ani de la declararea independentei

Astazi se implinesc 17 ani de cand Rada Suprema de la Kiev a adoptat Declaratia de Independenta prin care Ucraina devenea un stat democratic independent. In acelasi an 1991, peste 90% din populatia tarii a confirmat aceasta decizie in cadrul unui referendum.

Astazi, acest moment istoric este sarbatorit prin parade militare si alte evenimente asemanatoare, la Kiev dar si in celelalte orase mari ale tarii. Primele alegeri prezidentiale dupa declararea independentei au avut loc tot in 1991, pe 1 decembrie.

Leonid Kravciuk, pe atunci presedintele Parlamentului, a fost ales in fruntea Ucrainei. A urmat apoi o perioada de inflorire economica, iar Ucraina era vazuta ca una dintre cele mai dezvoltate tari ale fostului bloc sovietic . Dupa 1991 insa, situatia economica a tarii a intrat pe o traiectorie descendenta, caraterizata de o scadere dramatica a produsului intern brut si rata mare a inflatiei. Economia s-a stabilizat abia la inceputul anilor 2000, inregistrand in medie o crestere de sapte procente pe an.

Continuarea in Realitatea TV


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea