Social

Ucraina dupa Summitul NATO

Imediat dupa terminarea Summitului NATO de la Bucuresti, Ucraina si-a inlocuit ambasadorii de la Berlin si Moscova. Potrivit simbolisticii diplomatice, mesajul este clar: Kievul a fost nemultumit de opozitia germana si rusa la integrarea sa euro -atlantica si si-a formulat reprosul indirect, punind "diplomatic" raspunderea oficiala in spatele reprezentantilor sai care, chipurile, nu ar fi reusit sa indeparteze obstacolele respective.

Putini au observat insa ca aceeasi soarta i-a fost rezervata si distinsului ambasador ucrainean la Bucuresti. Inca si mai putini si-au putut explica gestul fata de aparentul entuziasm cu care presedintele Romaniei a sustinut candidatura ucraineana. Inlaturind ipoteza unei simple coincidente, cu doar citeva zile mai tirziu, ambasadorul roman la Kiev a fost convocat la Ministerul ucrainean de Externe spre a explica o recenta afirmatie a presedintelui Basescu referitoare la restituirea Basarabiei de Sud catre Republica Moldova.

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea