Social

#ue #taxa auto tripla #ilegal

Triplarea taxei auto este ilegala conform UE

Vasile Puscas , seful Departamentului pentru Afaceri Europene a anuntat aseara ca Uniunea Europeana nu este de acord cu triplarea taxei auto pentru masinile second-hand.

Reprezentantii Departamentului pentru Afaceri Externe au facut public faptul ca au primit o informare din partea Uniunii Europene. Desi UE considera taxa ilegala, concluziile sunt inca preliminare.

Vasile Puscas a confirmat pentru Adevarul ca analiza asupra legalitatii taxei auto triple este intocmita de Uniunea Europeana. El a mai spus ca concluziile nu au fost finalizate.

Taxa triple pentru masinile second hand a intrat in vigoare la 15 decembrie 2008 , sub guvernul Tariceanu . A fost triplata si taxa de poluare pentru autovehiculele noi Euro 4 cu motor de peste 2 litri.

Autovehiculele exceptate de la plata taxei sunt cele cu motoare mai mici de 2 litri, cele Euro 5, cu propulsoare electrice sau hibride.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea