Social

Tratează-te cu "pastilele" oferite de natură

"Pastilele" oferite de natură nu trebuie să lipsească niciodată din casă. Pentru situaţiile cand excesul de bunătăţi ne face probleme, trebuie să fim pregătiţi. Menta şi anasonul "liniştesc" meteorismul Dacă balonările (meteorismul) ne strică buna dispoziţie, după o porţie dublă de carne şi sarmale condimentate, din farmacia casei vom alege flori de coada şoricelului, mentă şi anason. Cu o linguriţă din fiecare plantă, la 200 ml apă clocotită, vom pregăti o infuzie. Dacă situaţia nu a revenit la normal, bem trei astfel de ceaiuri, cate o cană din oră în oră. Are efecte foarte bune şi infuzia din lămaie. Vom pregăti o jumătate de lămaie, tăiată felii, pentru o infuzie, la 200 ml apă. Cine suportă ceaiurile amare poate să bea ceai de ţintaură, pregătit dintr-o linguriţă rasă de plantă şi 250 ml apă. Fireşte, după ameliorarea stării de sănătate, vom schimba regimul alimentar. Cel puţin două zile nu se mai consumă carne. Zarzavaturile înăbuşite sau supele de zarzavat , painea prăjită, compotul pasat din mere, pere şi gutui sunt ideale pentru convalescenţă. Gastrita, "atacată" de ţintaură În crizele de gastrită cronică hipoacidă vom opta pentru un ceai din ţintaură, coada racului, anghinare sau un ceai tonic aperitiv. Vom putea manca branzeturi desărate şi nefermentate, piure de cartofi , orez sau griş bine fierte, legume fierte şi pasate, supe degresate din carne. Dintre fructe, alegem portocale, struguri şi coacăze, chiar deshidratate. Să nu uităm că migdalele dulci au un efect favorabil asupra bolnavilor de ulcer gastroduodenal. Vom apela şi la ajutorul mierii care normalizează activitatea de secreţie a stomacului. Ceai de păducel, pentru gurmanzii hipertensivi După o masă îmbelşugată, hipertensivii, dar şi cardiacii trebuie să fie vigilenţi şi să nu uite că ceaiul de păducel îi salvează la momentul potrivit. O cană de infuzie se pregăteşte dintr-o linguriţă din flori şi frunze şi 200 ml apă (infuzie de 3-4 clocote). Este ideal şi usturoiul - trei căţei maceraţi în apă (150 gr.), timp de 6 ore. Siropul de coacăze negre, de fructe de pădure, în general, va avea un efect hipotensiv. Orezul nedecorticat fiert şi o garnitură de salată de sfeclă, asezonată cu lămaie, vă scapă de ameţeli. Cine are frecvente probleme cu tensiunea va fi prudent şi va amesteca păducelul cu o linguriţă de talpa gaştii pentru a scăpa de ameţeli şi palpitaţii. Din acest ceai va bea două căni pe zi. Colecistul, calmat cu sunătoare În cazul colecistitei, vom apela la remedii eficiente: sucul unei jumătăţi de lămaie adăugat într-o jumătate de ceaşcă din ceai de sunătoare, de anghinare, gălbenele sau păpădie. Vom folosi şi ulei de conifere - 10 picături în ceai. În dischinezia biliară se remarcă, foarte repede, intoleranţa la grăsimi - în special cele prăjite, sosuri cu rantaş, dar şi la alimentele celulozice precum mazărea şi lintea, de exemplu. Ca regim alimentar vom alege fructele şi limonada, sucul de ridiche albă amestecat cu alte sucuri - morcovi, portocale, pătrunjel. Ideal este să consumăm ulei de măsline zilnic - 3 linguri. În cazuri de vomă şi greaţă se bea suc de lămaie sau gutui cu diverse infuzii - anghinare, seminţe de mărar, pelin, roiniţă, busuioc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea