Social

#traditii populare #traditii Sfintii Petru si Pavel #sfintii petru si pavel #obiceiuri

Traditii de Sfintii Petru si Pavel. Cum sa te feresti de rele

Sfintii Apostoli Petru si Pavel, sarbatoriti astazi, sunt cei mai importanti propovaduitori ai credintei ortodoxe. Dincolo de aspectul sau religios, aceasta sarbatoare este insostita de o multime de traditii si superstitii pe care romanii le respecta de sute de ani.

Sanpetru este un bun sfetnic al lui Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu i-a încredintat Sfantului Petru cheile Raiului si misiunea de a veghea la portile acestuia. Fiind si stapanul camarilor ceresti, Sfantul Petre hraneste animalele salbatice, îndeosebi lupii, aceasta zi fiind denumita si “Sarbatoarea lupilor. Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt sarbatoriti timp de trei zile, pentru ca ei sa-i protejeze pe agricultori împotriva furtunilor, iar  granele lor sa fie bogate.

În aceasta zi, este bine sa împartim mere dulci si miere, urand tuturor sa aiba spor si sa fie sanatosi. Dupa masa de pranz mancam si noi mere din recolta acestui an si miere, apoi ne punem o dorinta. Tot in aceasta zi, în mediul rural exista obiceiul ca mamele sa pregateasca si sa daruiasca talismane fiicelor - o punguta rosie în care se pastreaza cate un catel de usturoi si frunze de pelin. Talismanul este purtat timp de trei zile pentru ca fetele sa fie aparate de farmece si de iele, care le-ar fura norocul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea