Social

#top 100 femei puternice #cele mai influente femei #femei influente #femei puternice

Topul celor mai puternice femei din lume

Anual revista Forbes intocmeste un top al celor mai influente 100 femei din intreaga lume. Topul Forbes cuprinde 100 de femei din 29 de tari, provenind din sectoare de activitate diverse, precum politica, afaceri, tehnologie si filantropie, noteaza BBC News.

Potrivit revistei Forbes, femeile prezente in acest clasament controleaza venituri totale de 1 trilion de dolari si influenteaza destinele unui numar de peste 3.6 miliarde de persoane din intreaga lume.

Pentru al saselea an consecutiv, Angela Merkel ocupa prima pozitie, insa se afla in top pentru a noua oara de cand a devenit cancelar al Germaniei!

Pe locul al doilea se afla Hillary Clinton, clasandu-se pe aceeasi pozitie ca anul trecut, iar pe cel de-al treilea loc se afla Janet Yellen, presedinta Consiliul de Administratie al Sistemului Federal de Rezerve al SUA.

Topul este dominat de femei din SUA, mai exact 51, iar pe locul doi se afla China, cu un numar mare de reprezentante, printre care se numara Lucy Peng, director executiv al grupului Alibaba, Margaret Chan, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dar si Peng Liyan, prima doamna a Chinei, scrie libertatea.ro

Printre cele mai puternice femei din lume se mai numara Melinda Gates, sotia magnatului Bill Gates si sefa FMI, Christine Lagarde.

Sursa foto: twitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea