Testele de evaluare a coeficientului de inteligenta (IQ) sunt folosite de psihologi pentru a masura o serie de abilitati precum cele verbale sau cele legate de vizualizarea spatiala si rapiditatea rationamentelor matematice. Prin urmare, IQ-ul nu indica automat inteligenta unei persoane, relateaza editia on-line a ziarului rusesc "Pravda" care a infirmat o serie de mituri legate de acest coeficient .
IQ-ul reflecta inteligenta si abilitatile individului Partial adevarat. Testul creat de Eysenck cuprinde un numar de sectiuni care masoara calitati precum fluenta limbajului si gandirea tridimensionala. Prin urmare, o persoana care are o imaginatie foarte bogata, dar sta prost la capitolul logica, are sanse foarte mari sa obtina un IQ foarte scazut.
Cu cat este mai mare IQ-ul cu atat individul este mai destept Fals. Testele de IQ releva, de fapt, abilitatea persoanelor de a descoperi ceva nou, de a intelege si a observa lucruri care se petrec la un moment dat, intr-un anumit loc. Aceste teste nu au nimic de a face cu gandirea practica sau determinarea capacitatilor creative. (continuarea in
Compact )