Social

Televizoare contrafacute, confiscate de Politie

Politistii bucuresteni au inceput urmarirea penala impotriva patronului unei firme, acuzat ca a contrafacut si vandut televizoare color, sub marca Nokia. In acelasi dosar mai sunt cercetate si alte persoane, suspecte de contrafacere si folosire fara drept a unei marci consacrate.

In urma cu cateva zile, Serviciul de Investigare a Fraudelor, din Politia Capitalei a obtinut o informatie potrivit careia in reteaua de magazine Metro Cash&Carry se comercializeaza televizoare marca Nokia Egypt contrafacute .

Cercetarile au dus la descoperirea unei adevarate retele de piratare a produselor electronice . In 11 mai a.c., anchetatorii au descins simultan la sediile a patru societati: SC Zender Silo Producte SRL, Romcarton SA, Electronica SA si Metro Cash&Carry. Aici au fost descoperite componente electronice si produse finite piratate.

Potrivit surselor judiciare, capul afacerii era sirianul Silo Naer, de 41 ani, administratorul firmei Zender Silo Producte. In aprilie a.c., sirianul a importat din China componente electronice pentru televizoare, in valoare de 200.000 euro. Ulterior, Zender Silo Producte a incheiat un contract de prestari servicii cu SC Electronica SA, pentru asamblarea de televizoare, sub marca Nokia Egypt, fara acordul titularului. In acelasi timp, Silo Nader a comandat la Romcarton SA cutii pentru ambalarea televizoarelor, inscriptionate cu aceeasi marca.

Produsele electronice asamblate au fost scoase la vanzare in magazinele Metro din Bucuresti si Pitesti. Din depozitele Metro au fost confiscate 726 de televizoare Nokia contrafacute, de doua tipuri: unele cu diagonala de 72 cm, la pretul de 830 RON si altele cu diagonala de 54 cm, la pretul de 451 RON.

Pentru ca politistii au intervenit la doar trei zile de la livrarea produselor electronice in magazine, nu au fost vandute decat 80 de bucati. Alte 480 de televizoare, pregatite pentru livrare, au fost confiscate de la Electronica SA. Tot aici, politistii au mai gasit componente pentru realizarea altor 1.418 produse finite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea