Social

Tariceanu il ameninta pe Orban ca-l lasa fara minister

„Am la indemana inclusiv mijloace guvernamentale“, ar fi spus premierul. Tariceanu l-ar vrea pe Eugen Nicolaescu sef la PNL Bucuresti.

Ludovic Orban isi joaca, duminica, viitorul in PNL. Delegatia Permanenta a partidului se intruneste sa analizeze rezultatele de la locale si sa consfiinteasca decizia lui Tariceanu de a decapita sapte organizatii cu scor mai mic de 15 la suta. Printre aceste filiale, si Bucurestiul condus de Orban. La sedinta Biroului Politic Central de luni seara, Tariceanu nu i-a lasat nici o portita de scapare ministrului Transporturilor.

„Ma grabesc, n-am timp sa discutam prea mult”, a deschis Tariceanu lucrarile, atacand direct subiectul: sefii de organizatii sub media pe tara trebuie sa se tina de cuvant si sa isi depuna mandatele, asa cum s-au angajat inainte de alegeri. Duritatea lui Tariceanu i-a luat prin surprindere pe mai toti membrii BP.

Acestia se asteptau la o sedinta cu sampanie si piscoturi , rasplata pentru succesul in alegeri. Singurii care stiau de intentia premierului erau impricinatul Orban si vicepresedintele Crin Antonescu. Acestia fusesera chemati, separat, inainte, la Palatul Victoria, Tariceanu incercand sa evite un scandal pe fata in Biroul Politic.

Antonescu si cu atat mai mult Orban au luat foc la auzul intentiei premierului, dar acesta nu a cedat.  Conform unor surse, la sedinta BPC, Orban s-a aparat cu un argument imposibil de luat in serios: Bucurestiul in sine n-ar fi organizatie, pentru ca nu are nici macar un sediu, functionand in cladirea PNL Sector 1 . Prin urmare, sectoarele in sine trebuie trase la raspundere, si nu organizatia ca atare.

Mai mult, Ludovic Orban a insistat ca nu are de ce sa demisioneze si a invocat laudele pe care le-a primit de la analisti politici de-a lungul campaniei, promitand rezultate mult mai bune la parlamentare. Ministrul a insistat ca si el are reprosuri de facut, ca nu a fost ajutat de liderii de la centru cu absolut nimic. „Caline, gandeste-te la ce declansezi in partid”, l-a avertizat Orban pe Tariceanu.„Ca sa nu va certati intre voi, va spun ca o sa candidez din nou“

Seful PNL nici n-a vrut sa auda. „Eu stiu foarte clar ce am de facut si imi asum acest lucru! Si, ca sa nu va mai certati intre voi, va spun ca o sa candidez din nou la congres”, a spus premierul (mesaj adresat lui Orban, lui Antonescu si lui Bogdan Olteanu, challenger-ii la functia de presedinte al PNL).

Desi ministrul a fost insistent aparat de amicii sai Crin Antonescu si Norica Nicolai, Tariceanu a tinut-o pe a lui, amenintand voalat ca il va demite pe Orban din guvern daca nu pleaca de la sefia organizatiei de Bucuresti. „Am la indemana si mijloace guvernamentale”, ar fi spus premierul. A taiat apoi discutiile, spunand ca nu e o problema care trebuie dezbatuta si ca a luat act de demisiile sefilor respectivelor organizatii.

Batalia va continua insa in Delegatia Permanenta de duminica, unde vor fi prezenti toti presedintii de organizatii. Orban, care a anuntat ca nu se considera demisionar, va incerca sa atraga de partea lui cat mai multi dintre liderii locali, profitand de popularitatea foarte mare in PNL pe care i-o dau si functia guvernamentala si sefia Ligii Alesilor Locali liberali.

Probabil ca Ludovic Orban va cere sa fie invalidata decizia de demitere a sefilor celor sapte organizatii. „Daca votul va fi la vedere, cu mana ridicata, Orban va pierde. Daca va fi secret, atunci are sanse mari sa scape”, estima, ieri, un lider al PNL.

Daca scapa de Orban, Tariceanu l-ar vrea la sefia organizatiei pe ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu. O alta varianta ar fi ca premierul insusi sa-si asume interimatul la conducerea acestei filiale, asa cum i-a cerut, luni, la BPC, presedintele PNL Sector 1, Vlad Moisescu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea