Social

#rusia #spioni #marea britanie

Sunday Telegraph: Numarul spionilor rusi din Marea Britanie, in crestere

Marea Britanie se simte amenintata de spionii rusi mai mult ca niciodata, scrie saptamanalul Sunday Telegraph, care citeaza surse ale Serviciului britanic de Securitate, MI5.

Numarul agentilor Moscovei in Regatul Unit a crescut exponential dupa tensiunile aparute intre Marea Britanie ca urmare a mortii prin otravire a fostului ofiter KGB Alexander Litvinenko la Londra, in 2006.

Aceasta crestere corespunde ponderii tot mai ridicate a refugiatilor politici rusi de marca in Marea Britanie. Spre exemplu, magnatul Boris Berezovski, unul dintre marii inamici ai fostului lider de la Kremlin, Vladmir Putin, se numara printre principalele tinte ale serviciului extern rus de informatii, SVR, si ale celui militar, GRU.

Serviciile de la Londra specializate in contrainformatii depun eforturi disperate pentru a evita noi asasinate pe sol britanic. Din acest motiv, numeroase resurse necesare in razboiul impotriva terorismului sunt redirectionate pentru a face fata amenintarii spionajului rusesc.

Este de asteptat ca premierul Gordon Brown sa abordeze aceasta problema in cursul intalnirii pe care o va avea la Toyako, in Japonia, unde se desfasoara summit-ul G8, cu presedintele rus Dimitri Medvedev .

Printre subiectele acestei discutii va figura si cel al raidului facut de agentii serviciului rus de securitate, FSB, in birourile companiei British Petroleum din Moscova.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea