Social

# competitia sun challange # vidre romania # protejare vidre #vidre #parcul vacaresti

Sun Challenge 2021: 350 de participanti si aproximativ 10.000 euro donati pentru protejarea vidrelor

Pe 26 septembrie a avut loc cea de-a treia editie Sun Challenge Vacaresti, eveniment de alergare prin Parcul Natural Vacaresti, organizat de Sun Plaza. La competitie au participat 350 de alergatori si s-au strans aproape 7.000 euro din contributiile de participare. La suma aceasta, CBRE - compania ce administreaza Sun Plaza - adauga inca 3.000 euro. Suma stransa va fi redirectionata in intregime catre Asociatia Parcului Natural Vacaresti.

 

Asociatia va folosi suma stransa in programele de conservare a vidrelor (Lutra Lutra) din parc astfel: se va construi o vizuina – „prima casa pentru vidre”, vor fi instalate camere video pentru monitorizare, se va igieniza zona (vidrele iubesc apele curate), se va construi o pluta din peturile gasite in parc (pentru a atrage atentia asupra poluarii cu plastic a apelor) si se vor monta panouri pentru desemnarea zonelor de habitat si protectie („Sss, te apropii de casa vidrelor!”).

De asemenea, se vor face actiuni de informare pentru publicul larg si pentru copii, in cadrul carora se va vorbi despre importanta vidrei pentru zonele umede si se va povesti despre specia care traieste in parc.

3 curse de alergare

Participantii la Sun Challenge au ales una dintre cele trei distante de alergare: 5 km, 10 km si 20 de km,  curse care s-au desfasurat atat prin interiorul Parcului Natural Vacaresti, pe poteci de trail, cat si pe digul parcului.

Au fost premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de varsta, precum si locurile 1, 2, 3, 4, 5 General Open, masculin si feminin. Valoarea totala a premiilor acordate in cadrul competitiei s-a ridicat la aproape 40.000 RON. De asemenea, participantii s-au putut inscrie la o tombola cu peste 50 de premii in valoare de 5.000 RON.

Simona Radis, ambasadoare Sun Challenge

Unul dintre ambasadorii cursei a fost canotoarea Simona Radis, campioana Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, care a si castigat locul 1 la cursa de 5 km in categoria feminin 18-29 de ani. La finalul cursei, mesajul Simonei a fost unul de incurajare la miscare: „Este o mare diferenta intre canotaj si alergare. Mi-a fost atat de greu ca simteam ca nu mai termin cei 5 km. Mie imi lipseste si antrenamentul, dar important e ca am avut curajul sa particip. Faptul ca m-am autodepasit este un lucru extraordinar si nu poate decat sa ma bucure. As vrea sa ii felicit pe toti cei care au avut curajul sa participe. Nu conteaza rezultatul. Conteaza ca ati fost astazi aici si ca impreuna ne-am simtit bine.”

La editia de anul acesta au mai participat si Radu Restivan de la 321sport.ro, Razvan Popescu de la Radio ZU si Mihai Gainusa de la National FM.

„Evenimentul are un pronuntat caracter ecologic - banii stransi din contributiile de participare merg direct catre vecinele noastre, vidrele, care merita sa traiasca in ape curate si intr-un mediu propice. De asemenea, copiii merita sa stie cat mai multe despre aceste animale si despre protectia mediului inconjurator. Traim intr-o perioada in care mediul are mult de suferit de pe urma noastra, iar daca suntem informati si vom fi mai atenti la actiunile noastre, vom contribui la o lume mai curata.”, spune Irina Studineanu, Deputy Center Manager Sun Plaza.

Parcul Natural Vacaresti este prima arie protejata urbana a tarii si cel mai mare spatiu verde al Capitalei. Aici au fost identificate deja peste 170 de specii de pasari, multe dintre ele fiind specii protejate. La utlima editie Sun Challenge s-a alergat pentru testoasele din parc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea