Social

#sua #tari europene #prizonieri de la

SUA saluta intentia tarilor europene de a primi prizonieri de la Guantanamo

Statele Unite au salutat marti intentia exprimata de cateva state europene de a primi prizonieri de la Guantanamo , daca aceasta inchisoare controversata se inchide, asa cum a promis presedintele american ales, Barack Obama.

"Am primit informatii incurajatoare din Europa cu privire la o noua atitudine din partea unor tari europene si din UE", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McCormack. "Ministrul portughez de externe, Luis Amado, ar trebui salutat pentru ce a facut, deschizand calea unei noi atitudini europene cu privire la aceasta chestiune", a declarat McCormack, citat de AFP.

Condoleezza Rice a salutat si ea initiativa lui Amado, exprimandu-si speranta ca si alte state europene vor urma acest exemplu. "Sper ca deschiderea de care a dat dovada Amado va da un nou elan eforturilor pentru rezolvarea problemei prizonierilor de la Guantanamo", a declarat Rice. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea