Social

# chipsuri #dependenta #grasimi #fast-food #junk food

Studiu: De ce nu renuntam la fast-food, desi stim ca nu este sanatos

Cercetatorii au realizat un studiu pentru a afla ce se intampla in creierele oamenilor atunci cand mananca alimente de tip fast-food si de ce le este atat de greu sa renunte la acestea, desi sunt constienti ca nu sunt sanatoase.

Studiul a fost efectuat pe sobolani, carora li s-au dat sa consume trei tipuri de mancare: una speciala pentru sobolani, chipsuri si un amestec de carbohidrati si grasimi.

Rezultatele cercetarii au aratat ca rozatoarele au mancat cele trei tipuri de mancare in cantitati egale, insa au consumat mai repede si mai agresiv chipsurile, fata de alimentele bogate in carbohidrati si grasimi, ceea ce inseamna ca exista un factor care face ca mancarea junk food sa fie irezistibila.

Dupa acest experiment, cercetatorii au scanat creierele sobolanilor si au aflat ca exista mai multa activitate in zona centrilor responsabili cu recompensarea si dependenta, ceea ce a provocat si o schimbare si in ariile cerebrale care se asociaza cu aportul de alimente, somn, activitate si miscare.

Cercetorii spun ca acest fenomen se numeste "hiperfagie hedonica" si poate aparea la sute de milioane de oameni din intreaga lume. Specialistii adauga ca aceasta dependenta de fast-food tine de vointa individului, dar si de creierul acestuia.

Sursa foto: e-feminin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea