Social

#APC cereale #studiu cereale #cereala rafinate #sanatate copii #cereale

STUDIU Cerealele pe care copiii nu ar trebui sa le guste vreodata! Ce riscuri prezinta

La inceput de an, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a testat 73 de sortimente de cereale, iar rezultatele sunt de-a dreptul alarmante!

Studiul, realizat de o echipa de experti ai APC Romania, coordonata de conf. univ. dr. Costel Stanciu, a scos la iveala ca la 81% dintre produsele analizate cantitatea de zaharuri declarata de catre producatori depaseste cantitatea de 15 grame zahar per 100 grame de produs. Ceea ce incalca recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor.

„Cerealele rafinate pentru micul dejun nu sunt altceva decat amestecuri de fainuri rafinate, uleiuri vegetale exotice, minerale si vitamine sintetice, arome artificiale, aditivi alimentari si zahar in exces sub diverse forme, transformate intr-o pasta de cereale care la temperaturi inalte a fost transformata prin procesul de extrudare in forme atragatoare pentru micii consumatori”, spune dr. Costel Stanciu.
“Cerealelele integrale au un continut ridicat de glucide, proteine, substante minerale, enzime si vitamine (complexul B, PP si E ), in timp ce unele cereale rafinate contin pana la de 50 de ori mai multe zaharuri decat cerealele integrale”, precizeaza coordonatorul studiului.

Riscurile la care sunt expusi copiii

“Aportul ridicat de zahar in alimentatia din primii ani de viata a unui copil genereaza probleme mari de sanatate, cum ar fi obezitatea, care aduce si alte probleme de sanatate, precum scolioza, modificarea osaturii, fragilitatea oaselor, hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare si diabet zaharat de tip 2.”, explica dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.

Sursa foto: nutritionallywealthy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea