Social

Stelistii si rapidistii, la Cotroceni

Cele doua echipe care au scos romanii in strada saptamana trecuta, Steaua si Rapid, au fost decorate de presedintele Traian Basescu. seful statului a laudat performantele deosebite inregistrate in Cupa UEFA, dar a avertizat ca la dubla mansa nu mai doreste sa vada scaune aruncate din tribuna, asa cum s-a intamplat la derbiul din toamna.
Rapidistii au ajuns primii la intalnirea cu presedintele Traian Basescu. Cu un sfert de ora inainte de ora stabilita, Niculae&Co au aparut zambitori si imbracati la patru ace. Stelistii au venit la 11 fix, imbracati ca la antrenament, in treningurile de prezentare. Daca rapidistii au venit fara conducatori, atat patronul George Copos, cat si presedintele Dinu Gheorghe lipsind, organigrama Stelei a fost prezenta in totalitate, in frunte cu Gigi Becali si Marius Lacatus. Componentii celor doua echipe au primit Medalia " Meritul Sportiv " clasa a II-a cu o bareta. Presedintele a inceput premierea cu giulestenii, pentru ca "au adus mai multe puncte Romaniei in aceasta editie de Cupa UEFA". Rand pe rand, componentii celor doua echipe, in frunte cu capitanii Vasile Maftei si Mirel Radoi, au primit medaliile si felicitarile sefului statului. "Ati adus romanilor mai multa bucurie decat o pot face politicienii. Vazand ca sortii au fost atat de aspri cu noi, romanii, am decis sa premiez cele doua echipe acum, inaintea dublei intalniri din sferturi. Am senzatia ca astazi am decorat si castigatoarea Cupei UEFA. Nu stiu care dintre cele doua, dar sunt sigur ca voi primi inca o data aici pe castigatoarea trofeului", a precizat Traian Basescu.

Seful statului a facut apel la fair-play
Dupa ce a laudat performantele echipelor, presedintele Traian Basescu a tinut sa "urecheze" elegant cele doua cluburi dupa ce, in derbiul din toamna, partida a fost la un pas sa fie suspendata din cauza incidentelor dintre suporteri. Atunci, jucatorii celor doua echipe au fost preocupati mai mult sa se faulteze reciproc, iar fanii au aruncat cu scaune si pietre pe teren. "Nu va mai certati atat prin presa! si cand spun asta ma adresez in special conducatorilor. Terminati cu declaratiile belicoase pe la televizor si prin ziare. Sper ca declaratiile dumneavoastra sa nu agite spiritele in galerii. Imi doresc ca derbiul Rapid-Steaua sa fie un regal fotbalistic, care sa arate cat de sus a ajuns mentalitatea jucatorilor romani", a spus presedintele, care a continuat razand: "si vedeti cum faceti, dupa aceste calificari, sa nu pierdeti de la vreo echipa de pe locul 12!"

Cu cine va tine presedintele?
Cunoscut ca un suporter care isi imparte pasiunea intre Steaua si Rapid, presedintele Traian Basescu a semanat un nou motiv de discordie intre cele doua tabere. "Normal sa fie suporterul nostru. Pai, nu se stie ca este stelist?", a precizat Gigi Becali, in timp ce fundasul rapidist Marius Constantin a precizat: "Va tine cu echipa care va merge mai departe. Speram sa fim noi!"

Copos si Vama n-au vrut sa se bage in seama
Fata de stelisti, care au fost condusi la Palatul Cotroceni atat de presedintele Mihai Stoica, cat si de patronul Gigi Becali, rapidistii nu au fost insotiti de niciun oficial. "Conducerea administrativa a considerat ca nu este necesar sa ne bagam peste fotbalisti si peste antrenori. Ei sunt cei care trebuie sa iasa in fata, ei sunt cei care trebuie sa ia medalii. Nu noi. Noi doar ne facem treaba pentru care suntem platiti la acest club", ne-a declarat presedintele Dinu Gheorghe. Cu toate ca Becali declarase ca nu ajunge la intalnirea cu Traian Basescu, din cauza lui George Copos, acesta a ajuns pana la urma, dupa ce a auzit ca vicepremierul nu va onora invitatia. Se pare ca bossul feroviarilor a vrut sa traga un semnal de alarma fata de controalele la care este supus de DNA si de ANAF.

Ajutor pentru Gigi Becali
La finalul ceremoniei, presedintele Traian Basescu a tinut sa aminteasca problemele legate de bazele sportive care apartin ministerelor, cel mai elocvent caz fiind al finantatorului stelist Gigi Becali, care de mai multi ani incearca sa obtina concesionarea arenei din Ghencea, aflata in patrimoniul Ministerului Apararii. "Faptul ca ministerele isi mentin influenta asupra bazelor sportive nu este decat o imixtiune a politicului in sport. Sper sa se gaseasca solutii de concesionare , pentru a se face investitii, pentru ca presimt ca se vor juca multe meciuri in cupele europene pe cele doua arene, in viitorul apropiat", a spus Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea