INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Speranta vine de la... soia

Exista sperante de tratare a osteoporozei la femei cu ajutorul unui derivat al produsului soia, se arata intr-un studiu realizat de profesori si cercetatori de la Policlinica din Messina, prezentat sambata si publicat in prestigioasa revista Annals of Internal Medicine, informeaza agentia AGI, consultata de Rompres. Tot astazi, in Statele Unite a inceput comercializarea noului tratament care a fost clasificat de 'Food and Drug Administration' in categoria ''medical food''. Studiul s-a realizat in urma colaborarii a trei centre medicale universitare italiene si a implicat 389 de femei suferinde de osteopenie, respectiv acea conditie osoasa in care se inregistreaza o densitate minerala sub valorile normale, dar care nu poate fi considerata osteoporoza propriu-zisa intrucat nu se evidentiaza fracturi. Cercetatorii au demonstrat eficacitatea genisteinei, un derivat al soia, in combinatie cu calciul si cu vitamina D3 in prevenirea acestei patologii. ''Genisteina este un isoflavon din soia, care are efecte similare estrogenilor, iar in aceasta cercetare se utilizeaza forma chimica pura la o doza (54 de miligrame pe zi) care, cel putin la populatiile noastre nu poate fi obtinuta pur si simplu consumand mai multe alimente pe baza de soia'', a subliniat prof. Herbert Marini. Dupa doi ani, la femeile care au fost tratate cu genisteina s-a observat o imbunatatire semnificativa a densitatii minerale osoase la femur si coloana vertebrala fata de grupul placebo (numai calciu si vitamina D3). Aceasta substanta este in general bine tolerata, inregistrandu-se cateva efecte adverse gastrointestinale cum ar fi dispepsia si constipatia care insa sunt legate in parte de calciu'', a mai spus prof.Marini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea