Social

#vanatoare in delta #societatea ornitologica romana #specii protejate

Specii protejate de pasari, vanate in Delta Dunarii

In zona Uzlina, din Delta Dunarii , au fost descoperiti doi pelicani creti si doi cormorani morti si o lebada moarta si una ranita, potrivit unor informatii ale Societatii Ornitologice Romane.

In perioada 2-9 ianuarie au fost descoperite mai multe pasari moarte sau ranite, toate acestea fiind exemplare care apartin unor specii strict protejate, la care vanatoarea este interzisa conform legislatiei in vigoare, se arata intr-un comunicat de presa al Societatii Ornitologice Romane, trimis redactiei ziare.com.

De asemenea, societatea ornitologica romana precizeaza ca a primit informatii si dovezi (fotografii) in legatura cu desfasurarea in mod repetat la inceputul acestui an pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a unor actiuni ilegale de vanatoare .

In acelasi timp usurinta cu care aceste pasari pot fi identificate si numarul mare de exemplare impuscate si ranite exclud presupunerea impuscarii lor accidentale.

"Impuscarea acestor pasari reprezinta un caz extrem de grav de incalcarea a legislatiei, toate cele trei specii fiind strict protejate conform legilor romanesti si internationale" se mai precizeaza in comunicatul citat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea