Social

#amenzi alarma auto # alarma auto # amenzi soferi #soferi

Soferii care au alarma la masina risca amenzi de 3.000 de lei, potrivit Codului Rutier. In ce conditii

Soferii care au alarma la masina risca amenzi usturatoare, care pot ajunge pana la 3.000 de lei.

 

Posesorii de masini isi pot instala alarme antifurt insa numai in anumite conditii. Cand acestea nu sunt respectate, soferii risca amenzi usturatoare.

Potrivit Codului Rutier, soferii nu pot instala orice alarma auto. Acestia trebuie sa instaleze doar sisteme sonore antifurt care respecta reguli stabilite de legislatie, precum cele legate de durata sonorului, dar si de nivelul acestuia.  Cei care nu respecta aceste reguli risca amenzi de 3.000 de lei. 

Cum trebuie sa fie alarma masinii daca nu vrei sa iei amenda

Daca nu vrei sa iei amenda pentru ca ti-ai instalat alarma antifurt la masina, este important sa te asiguri ca aceasta respecta regulile legale.

Potrivit Codului Rutier, semnalul sonor emis de alarma auto nu trebuie sa fie mai lung de un minut. De asemenea, intensitatea acestuia nu trebuie sa depaseasca pragul fonic stabilit de lege.

Dupa cum stabileste Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997 care aproba Normele de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei, valoarea maxima a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli in timpul zilei si 25 de decibeli in timpul noptii (22:00 – 06:00). 

Totodata, Codul Rutier prevede ca sunt interzise alarmele auto extrem de sensibile, care se declanseaza la trecerea unei altei masini.

Cei care nu respecta aceste reguli, pot primi amenzi cuprinse intre 1.305 lei si 2.900 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea