Social

#jose barroso #socialisti #eurosceptici

Socialistii europeni nu-l vor pe Barroso in iulie

Socialistii europeni se opun organizarii votului pentru conducerea Comisiei Europene in sedinta inaugurala a Parlamentului European . PPE ar mai putea obtine victoria lui Barroso in iulie doar printr-o alianta cu extrema dreapta .

Partidul Socialist European se opune realegerii lui Barroso in iulie in fruntea Comisiei Europene si nu recomanda Partidului Popular European sa se asocieze cu extrema dreapta pentru a obtine majoritatea.

"Deputatii din grupul nostru se opun in unanimitate organizarii unui vot in iulie pentru realegerea lui Barroso", a avertizat germanul Martin Shulz, liderul partidului socialist European.

Decizia PSE, care detine 184 de mandate, este sustinuta si de Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) si Partidul Verzilor, care nu vor ca votul sa aiba loc la sedinta inaugurala din 15 iulie, informeaza Gardianul.

Singura posibilitate a popularilor de a obtine majoritatea daca votul se va desfasura la data stabilita este sprijinul extremei drepte, care are o atitudine anti-europeana.

"Recomand PPE sa nu colaboreze cu acesti oameni. Nu cred ca alesii din PPE, care au scapat de conservatorii britanici, doresc sa depinda de ei", a adaugat Shulz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea