Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Silviu Purcarete monteaza „Metamorfozele“ lui Ovidiu intr-o abatie din Luxemburg

Un spectacol in aer liber purtand marca lui silviu purcarete va avea premiera vineri, 6 iulie, in Capitala Culturala Europeana Luxemburg, ca rezultat al colaborarii cu Sibiul, si el inclus in acest program, prin Teatrul National „Radu Stanca”. Silviu Purcarete monteaza „Metamorfozele“ lui Ovidiu intr-o abatie din Luxemburg Actori francezi, luxemburghezi si sibieni, echipa de conceptie romano-franceza – alaturi de regizor se afla compozitorul Vasili Sirli, scenografii Helmut Stürmer si Lia Mantoc, dar si traducatorul Alain Garlan care a contribuit la adaptarea versurilor lui Ovidiu - sunt elementele unei aventuri teatrale ajunse acum la public. Ceea ce scoate complet din co­mun acest proiect este locul in care se desfasoara acesta, curtea interioara a Abatiei Neumunster (//www.ccrn.lu/EN/ccrn.php?ID=110&LA=FR), o oaza de frumusete ce functioneaza ca liant cultural intre ieri si azi. Transformata in Centru Cultural , abatia beneficiaza de o asezare care face din ea un punct turistic cautat de catre europeni, iar frumusetea peisajului din jur inspira si artistii. Aici au loc expozitii, spectacole de teatru, intalniri culturale. Cat despre proiectul aducerii pe neconventionala scena in aer liber a „Metamorfozelor” lui Ovidiu, creatorii lui recunosc ca e unul iesit din comun: „Ambitia noastra este imensa deoarece dorim sa traducem in spatiu pro­zodia poe­mului si brode­ria textelor irea­liste. Noi dorim sa ex­ploram caile ludice care conduc la incarnarea tea­trala. Dorim sa muscam din anticul miez poetic pentru a-l transforma in sunete nemaiauzite si in imagini noi. Pentru a ajunge la acest rezultat, vom plonja in vartejul evocarilor latine ale lui Ovidiu si ne vom aseza la masa cartilor deschise ale traducerilor lor in limbile europene… Cand vom fi stors bine cuvintele, sunetele si culorile, atunci intre cer si pamant, faleza verticala a Abatiei Neumunster va fi ecranul negru pe care se vor proiecta visele noastre “, spun Silviu Purcarete si Alain Garlan. Spectacolul, care promite sa fie un adevarat poem vizual, poate fi vazut in zilele de 6,7, 9, 10, 11 si 12 iulie la sediul Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster (28 rue Munster - L-2160 Luxembourg ). Pentru aceia care vor sa-si petreaca un week-end de neuitat trebuie spus ca Abatia are si o zona de hotel, camerele putand fi rezervate on-line.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea