Social

#insula # insula pacific #insula pitcairn #rezidenti insula

Se cauta locuitori pentru o insula din mijlocul Pacificului. Iata ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa fii primit in Paradis

Pe insula Pitcairn locuiesc 48 de persoane. Devenita teritoriu britanic din 1838, insula a fost declarata falimentara in 2004. Chiar si asa, britanicii nu acorda rezidenta persoanelor care nu sunt inrudite cu nativii de pe insula decat in conditii speciale. 

Primii britanici care s-au stabilit pe Pitcairn, o insula izolata din oceanul Pacific, sunt cativa dintre marinarii care s-au rasculat pe celebra nava HMS Bounty, in 1789. In anul 1838, insula devine, oficial, teritoriu britanic, iar astazi, toti cei 48 de locuitori sustin ca sunt descendentii acelor marinari britanici. Pentru ca majoritatea sunt deja in varsta, comunitatea risca sa se stinga in urmatoarele decade, iar guvernul britanic vrea sa atraga noi locuitori pentru a-si mentine teritoriul., relateaza Business24.ro.

Cei care doresc sa se mute definitiv pe aceasta insula, fara a avea grade de rudenie cu cei de acolo, trebuie sa completeze o aplicatie pentru viza, catre administratia insulei. Cele mai multe sanse de succes au acei candidati care pot oferi "competente si abilitati benefice comunitatii de pe Pitcairn".

Insulele britanice Pitcairn includ cateva minuscule insule vulcanice. Doar una dintre ele este locuita, de aproximativ 50 de oameni. Majoritatea suprafetei insulei este stancoasa, insa acest lucru nu ii impiedica pe nativi sa exploreze fiecare colt al insulei pe care locuiesc. Oamenii de pe insula traiesc din turism, dar foarte putin vizitatori ajung acolo din cauza accesului dificil. Astfel, insula a fost declarata falimentara in anul 2004.

In cinci ani, 80% din populatie va avea peste 65 de ani, iar cea mai in varsta persoana de pe insula are 87 de ani. Principala cauza a decesului este batranetea. Majoritatea locuitorilor de pe aceasta insula au prins varsta de 90 de ani. Viata nu este insa una usoara pentru cei cativa locuitpori ai insulei. Servicii de baza, precum electricitatea sau accesul la Internet costa o avere, la venituri medii anuale de 5.000 de dolari. Factura la Internet se ridica la 100 de dolari, iar la electricitate, si la 400 de dolari. 

Pe insula nu exista niciun spital, iar bolnavii trebuie sa calatoreasca pana in Noua Zeelanda pentru tratament, cu ambarcatiuni care vin odata la trei luni. Pentru afectiuni minore, precum problemele dentare, locuitorii se mai pot trata pe insula Tahiti si se pot intoarce acasa in 10-14 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea