Social

Scolari: "Am intrat in istorie"

Selectionerul Luis Felipe euro -2004.

"Aceasta victorie era ceea ce ne lipsea pentru a intra in istorie. Jucatorii au reusit si sint fericiti, la fel sint toti portughezii. Daca sint calm? Aparent. Traiesc atit de multe emotii.... Pentru mine, aceasta victorie in fata Olandei este, intr-un fel, una personala, dupa ce am fost invins, cind antrenam formatia gremio porto alegre (Brazilia), de olandezii de la Ajax Amsterdam, in editia din 1995 a Cupei Intercontinentale. Mai mult, unii dintre jucatorii de atunci ai echipei olandeze au fost aici in aceasta seara", a spus Scolari.

Tehnicianul brazilian considera ca, desi a trecut prin momente grele la finalul meciului, echipa sa a reusit sa cistige datorita fortei de a mentine rezultatul. "Am suferit mult, dar s-a terminat. Avem o echipa puternica si competitiva. Cei care merita cele mai multe felicitari sint insa suporterii, care au fost fantastici in aceasta seara", a spus Scolari.

Luis Felipe Scolari a confirmat ca va accepta sa-si prelungeasca intelegerea cu Federatia Portugheza de Fotbal. "Presedintele Madail a vorbit despre «mariajul» nostru: am aici inelul si spun da!", a afirmat Scolari.

Capitanul echipei nationale a Portugaliei, Luis Figo , a apreciat ca faptul ca au jucat pe teren propriu a fost pentru el si coechipierii sai o motivatie in plus pentru a obtine calificarea in finala. "Este o noapte fantastica pentru mine si pentru intreaga Portugalie. Este greu de explicat in cuvinte emotia pe care o simt in acest moment. Ne-am luptat mult sa ajungem in finala, mai ales ca jucam in propria noastra tara. Nu cred ca ne-am putea dori mai mult. Am avut sansa de a inscrie mai multe goluri, dar cred ca echipa este foarte multumita de aceasta performanta", a spus Figo.

Internationalul portughez a mentionat ca intrevede un viitor frumos selectionatei Portugaliei. "Cred ca echipa Portugaliei este formata din jucatori fantastici, iar portughezii trebuie sa fie multumiti de viitorul care se intrevede, pentru ca avem, intr-adevar, o echipa valoroasa", a explicat Figo.

Luis Figo a precizat ca meciul din finala Euro-2004 va fi foarte greu pentru Portugalia, indiferent pe cine va avea ca adversar, dintre Grecia si Cehia. "Presiunea este mare, nu va fi usor in finala, dar sint foarte fericit pentru obtinerea acestei calificari. Nu cred ca ne putem dori in finala un anumit adversar. Oricare va fi el, va fi un meci foarte dificil", a subliniat capitanul Portugaliei.

Un alt jucator portughez, Costinha, a afirmat ca echipa Portugaliei trebuie sa ramina unita si sa incerce sa cistige si finala Euro-2004. "Am ajuns intr-un moment foarte important al carierei noastre, intr-o competitie foarte dificila. Trebuie sa dam dovada de un spirit de echipa fantastic, mai ales acum, cind mai avem 90 de minute si putem obtine ceea ce nici o echipa nationala a Portugaliei nu a reusit", a spus Costinha.

Atacantul Cristiano Ronaldo a afirmat ca spera ca Portugalia sa cistige titlul european. "Sper ca vom juca si in finala asa cum am facut-o pina acum si ca suporterii ne vor sustine la fel de puternic. In aceasta seara am demonstrat inca o data ca sintem o echipa mare. In acest moment conteaza cel mai putin numele adversarei din finala, pentru ca va fi un meci deschis oricarui rezultat. Scolari este un mare antrenor si sper ca ne va conduce spre victorie si in finala", a subliniat jucatorul.

Presedintele Portugaliei, Jorge Sampaio, s-a declarat satisfacut de evolutia selectionatei tarii sale la Euro-2004. "Dupa acest meci sintem toti foarte fericiti. A fost un turneu excelent. Este important ca ne putem mobiliza, acum trebuie sa vedem daca o putem face si atunci cind este vorba de momente decisive pentru viitorul nostru", a spus seful statului portughez.

Echipa nationala a Portugaliei s-a calificat in finala Campionatului European, unde va intilni, duminica, invingatoarea din semifinala Grecia - Cehia, care se va disputa, joi, la Porto.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea