Social

#fotbal #michel platini #cartonase galbene #eliminari cartonase galbene

Schimbare surprinzatoare in fotbal: se elimina cartonasele galbene

Michel Platini, seful UEFA, a anuntat ca intentioneaza sa scoata din fotbal cartonasele galbene si sa le inlocuiasca cu eliminari provizorii, precum in meciurile de rugby sau hochei.


Seful UEFA a marturisit insa ca aceasta este doar o idee si ca nu stie insa daca va putea fi pusa in practica.

"Vreau un sistem ca in rugby, jucatorii sa fie pedepsiti cu eliminari de 10-15 minute in timpul meciului. E o idee. Acum trebuie sa vedem daca e bine pentru joc. O sa studiem bine aceasta schimbare", a declarat Michel Platini, seful UEFA.

Platini a explicat ca ar dori aceasta schimbare deoarece, de multe ori echipa din meciul in care se face faultul nu beneficiaza de cartonasul galben primit de jucatori, ci urmatorii adversari, dupa ce se strang patru cartonase, iar jucatorii sunt suspendati, noteaza realitatea.net.

Totodata, Michel Platini a anuntat ca se analizeaza si posibilitatea ca echipa care castiga Cupa sa joace in Champions League si ca nu mai doreste eliminari nici pentru portarii care provoaca penalty-uri.

"E prea dur. Lovitura de la 11 metri e deja o pedeapsa destul de mare", a mai adaugat Platini.

Sursa foto: tribuna.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea