Social

#scenariu sumbru #crestere numar de cazuri #coronavirus #stare de urgenta

Scenariu sumbru! 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi! Se impune stare de urgenta?

Romania este la doar un pas de a avea 2.000 de infectari pe zi, avertizeaza medicii care sustin ca urmeaza doua saptamani de foc. In plus, Romania, risca sa aiba o toamna complicata daca masurile de distantare sociala si de purtare a mastii nu sunt respectate.

Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a declarat intr-o interventie la Realitatea Plus ca odata cu cresterea numarului de cazuri de infectari va creste si numarul persoanelor care au nevoie de Terapie Intensiva.

"2.000 de cazuri va determina un procent semnificativ de oameni care vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Trebuie sa privim spre pacientii cu forme severe. (...) In ultima perioada, am asistat la transportul pe cale aeriana a unor pacienti pentru a fi tratati in alta localitate. Aceasta presiune va creste", a declarat, Radu Tincu.

Se impune stare de urgenta?

Medicul a fost intrebat daca se impune intrarea in stare de urgenta in momentul in care cifra de noi infectari cu noul coronavirus va ajunge la 2.000 de persoane pe zi.

"Nu neaparat. Situatie de urgenta va fi atunci cand vom avea o crestere substantiala la nivel national. Dar, cand vorbim despre localitati, e singura modalitate de a controla focarele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca masura carantinarii e menita sa protejeze zona si sa supravegheze din punct de vedere medical acele perrsoane care locuiesc in zona respectiva.", a afirmat medicul Radu Tincu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea