Social

#esperanza aguirre #politica spania #guvern regional madrid

Scandal politic de la Madrid

Un scandal de spionaj in care sunt implicati mai multi politicieni conservatori din regiunea Madridului, dezvaluit de ziarul El Pais, pune intr-o situatie delicata echipa presedintelui regiunii, Esperanza Aguirre .

Potrivit cotidianului de centru-stanga, care citeaza "documente aflate in posesia" sa, un serviciu al guvernului regional din Madrid a ordonat urmarirea mai multor responsabili locali din Partidul Popular (PP, de dreapta), inclusiv pe viceprimarul capitalei spaniole, Manuel Cobo, relateaza AFP.

Si o alta personalitate de dreapta din guvernul regional, Alfredo Prada, ar fi fost spionat de acest serviciu, care depindea chiar de autoritatile locale.

Prada ar fi fost spionat timp de mai multe saptamani in perioada martie - aprilie 2008, o perioada -cheie in lupta interna pentru presedintia PP. Oficialul a anuntat ca va depune plangere si a cerut justitiei sa actioneze "urgent pentru a stabili persoanele responsabile pentru aceste fapte foarte grave".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea