Social

#Eurovision 2022 #scandal #romania

Scandal la Eurovision 2022. Este si Romania implicata

 

 

Este scandal la Eurovision dupa ce juriile din sase tari ar fi fost eliminate din calculul notelor finale. Una dintre acestea ar putea fi chiar Romania. 

Uniunea Europene de Radio si Televiziune (EBU) a explicat, intr-un comunicat, ca dupa cea dea doua repetitie generala a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte in rezultatele din sase tari. Se pare ca printre tarile al caror juriu a fost eliminat s-ar afla si Romania. 

"In analiza votarii juriului de catre partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) dupa cea de-a doua repetitie generala a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite modele de vot incorecte in rezultatele din sase tari”., a transmis EBU pentru a explica ca juriile nationale din sase tari din a doua semifinala au fost excluse din concurs:

”Pentru a respecta instructiunile de vot ale concursului, EBU a lucrat cu partenerul sau de vot pentru a calcula un rezultat agregat inlocuitor pentru fiecare tara in cauza atat pentru a doua semifinala, cat si pentru marea finala (calculat pe baza rezultatelor altor tari cu istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare. EBU ia extrem de in serios orice incercare suspectata de a manipula votul la Concursul Eurovision si are dreptul de a elimina astfel de voturi in conformitate cu Instructiunile oficiale de vot, indiferent daca astfel de voturi ar putea influenta sau nu rezultatele si/sau rezultatul votului", a adaugat organizatorul Eurovision 2022, fara a preciza insa despre ce tari este vorba. 

FOTO: ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea