Social

Sarbatoare in Danemarca

Milioane de danezi au salutat, marti seara, calificarea selectionatei antrenate de Morten Olsen in sferturile de finala ale Euro-2004, dupa remiza cu Suedia, scor 2-2.

Suporterii danezi erau insa deceptionati de faptul ca echipa lor nationala nu a reusit sa obtina victoria, suedezii egalind cu un minut inainte de final.

Selectionerul danez, Morten Olsen, a recunoscut la finalul meciului ca este multumit de calficare, dar a subliniat ca si-ar fi dorit victoria.

In piata primariei din Copenhaga, aproximativ 10.000 de suporteri, avind steaguri in culorile rosu si alb si imbracati in tricourile echipei nationale, au urmarit meciul pe un ecran urias.
"Nu a fost un meci aranjat intre fratii scandinavi pentru a elimina Italia. Imi pare rau, mai ales ca am fost foarte aproape de a invinge, si mai ales pentru ca suedezii joaca un fotbal foarte plictisitor", a spus Jan, un suporter avind fata vopsita in culorile Danemarcei.

"Mi-ar fi placut sa mearga in sferturi Italia si Danemarca. Italienii au mari jucatori, artisti ai balonului rotund", a spus prietenul sau, Morten.

Izolate in multime, doua surori suedeze, insotite de tatal lor, sint fericite, chiar daca "este destul de greu sa-si faca auzita vocea in mijlocul fanilor danezi".
"Din fericire, ambele echipe s-au calificat. Toata lumea este multumita, nu-i asa?", spune Britta, adresindu-se unui tinar danez deceptionat ca portarul Thomas Sorensen a facut un "cadou suedezilor".

Finalul meciului a lasat un "gust amar" adolescentilor Christian si Marianne. "Puteti fi fericiti, sinteti in sferturi alaturi de frati si vecinii vostri suedezi", spune un suedez deghizat in "Mos Craciun", venit de la Malmo, pentru a "simti atmosfera daneza ". "Danezii stiu sa sarbatoreasca mai bine decit noi", a spus el.

Automobilele au claxonat pe strazile capitalei daneze, in timp ce toti suporterii ehcipei lui Olsen sustineau ca remiza a fost oferita drept "cadou" vecinilor suedezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea