Social

Saracie in Cupa Confederatiilor

30, euro va primi Liverpool - detinatoarea trofeului Ligii Campionilor -, in timp ce cistigatoarea Cupei Confederatiilor va fi recompensata doar cu 2,275 milioane de euro .

Forul european si cel mondial au dat publicitatii sumele care vor reveni echipelor participante in Liga Campionilor, respectiv Cupa Confederatiilor , care a debutat ieri. Astfel, UEFA va imparti celor 32 de echipe participante 415 milioane de euro. Recompensele sint atribuite in functie de parcursul din editia trecuta, numarul de victorii din grupa si faza in care formatia a fost eliminata din competitie.

Cel mai mult va primi cistigatoarea trofeului, FC Liverpool - 30,6 milioane de euro, cormoranii fiind urmati de semifinalista Chelsea - 28 de milioane de euro, in timp ce finalista , AC Milan, va primi doar 26 de milioane de euro.

Mai putini bani sint in Cupa Confederatiilor, iar asta din cauza faptului ca sponsorii nu prea se inghesuie sa cotizeze la competitia lui Blatter. Astfel, cistigatoarea competitiei gazduite de Germania va primi suma de 2,275 de milioane de euro, finalista - 1,94 milioane de euro, in timp ce locul trei, pentru ca se disputa si finala mica, va fi recompensat cu 1,7 milioane de euro, iar locul patru cu 1,42 milioane de euro. De asemenea, celelalte reprezentative participante, care nu reusesc sa depaseasca faza grupelor, vor primi cite 853.000 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea