Social

#nabucco #south stream #rusia #gaz #gazoduct

Rusia crede ca South Stream va fi gata inaintea lui Nabucco

South Stream va fi gata inaintea lui Nabucco. Asta isi propune Rusia, prin vocea ministrului Energiei de la Moscova, care crede ca proiectul european rival are mai multe probleme care il intarzie. Tot astazi s-a anuntat faptul ca spre Rusia va pleca dinspre China o conducta petroliera care ii va furniza acesteia mari cantitati de titei.

Serghei Smatko, ministrul Energiei de la Moscova, si-a manifestat retinerea in legatura cu pretul petrolului care ar urma sa fie transportat prin Nabucco, subliniind faptul ca acest proiect european are inca multe probleme nerezolvate. "Nu cred ca partenerii care vor furniza resursele pentru Nabucco vor fi liberali cu privire la pret", a declarat acesta, citat de Realitatea TV.

Nabucco, proiectul de gazoduct care ocoleste Rusia, are o lungime de 3300 de kilometri si se doreste a fi o modalitate de a reduce suprematia ruseasca in distributia gazelor spre consumatorii europeni. Proiectul South Stream va trece pe sub Marea Neagra, legand Rusia de Bulgaria, unde se va imparti intr-o aripa Nord-Vest spre Austria si una sudica, spre Grecia si Italia.

Tot astazi a venit si anuntul conform caruia China a inceput construirea unei conducte petroliere ce va lega nord-estul teritoriului sau de Rusia si ii va furniza cantitati mari de titei. Potrivit Realitatea TV, in aprilie, cele doua state au semnat un acord pentru livrarea, pe 20 de ani, a 15 milioane de tone de titei rusesc pe an Chinei, incepand din octombrie 2010 .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea