Social

#mancare domiciliu #livrare mancare # food delivery #comenzi mancare #mancare comandata

Romanilor nu le place sa gateasca acasa. Cat cheltuim pe mancarea comandata

Faimosi pentru placerea de a manca, romanii pare-se ca nu se dezic nici cand vine vorba sa comande mancare. Astfel, suntem primii printre vecinii nostri la a comanda mancare acasa. Ce ne place? In special pizza, in timp ce bulgarii prefera mancarea traditionala sau cea asiatica. Iata alte cateva date interesante despre preferintele culinare ale romanilor, bulgarilor si ungurilor:

Românii dau anul acesta cu până la 90% mai mulți bani pe mâncare comandată online decât vecinii din Ungaria, după ce în 2015 cheltuiau cu circa 50% mai mult decât aceștia. Valoarea medie a comenzii online este mai mare, cu 35%, și decât cea înregistrată în Bulgaria, arată datele foodpanda.ro, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România.

Valoarea medie a comenzii înregistrate este de 15,5 euro în România. Vecinii bulgari dau, în medie, 11,7 euro pe mâncare comandată online, cu 35% mai puțin față de români, în timp ce ungurii plătesc, în medie, 8,1 euro pe mâncarea comandată online, cu 90% mai puțin comparativ cu românii. 

Românii și ungurii au totuși preferințe culinare similare. Pizza și burgerii conduc topul celor mai comandate mâncăruri online atât la noi, cât și în Ungaria, în timp ce bulgarii preferă bucătăria tradițională sau asiatică. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea