Social

#salatii #bani cash #plata cu cardul #proiect de lege #romani #card

Romanii vor uita de banii cash. Plati doar cu cardul! Proiectul de lege care este aproape sa fie adoptat

Romanii ar putea uita de platile cu bani cash, potrivit unui proiect de lege care se afla in Parlament si este aproape sa fie adoptat.

 

Astfel, potrivit proiectului, toate salariile vor fi acordate doar pe card. In plus, platile in numerar catre comercianti ar putea fi eliminate. In cazul in care proiectul de lege va fi adoptat, actul normativ ar urma sa intre in vigoare la 180 de zile de la publicarea lui in Monitorul Oficial.

Potrivit ultimelor amendamente depuse in Comisia de Buget, Finante si Banci, ”plata veniturilor de natura salariala, asimilate salariilor si a beneficiilor de asistenta sociala se efectueaza prin mijloace de plata fara numerar".

Proiectul de Lege este foarte aproape de a primi voturile Parlamentului, dupa ce a fost avizat de toate Comisiile. Ultimul vot pe care trebuie sa-l primeasca este cel al Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Exista si exceptii. Iata care sunt acestea

Prin exceptie, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit in Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza, precum si personalul din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pot primi, la cerere, in numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale in vigoare, potrivit realitatea.net. 

Articolul 4 din Legea 258/2017 prevede faptul ca: "este consumator vulnerabil din punct de vedere financiar - consumatorul al carui venit lunar nu depaseste echivalentul a 60% din castigul salarial mediu brut pe economie, previzionat in ultima prognoza macroeconomica, respectiv prognoza de toamna, publicata de catre Comisia Nationala de Prognoza in anul in curs pentru anul urmator, sau al carui venit din ultimele 6 luni nu depaseste echivalentul a 60% din castigul salarial mediu brut pe economie;".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea