Social

#criza #cheltuiala #alimente #consum #carne #roman

Romanii se indreapta spre stilul de viata mai sanatos

Romanii se vad nevoiti sa adopte stilul de viata mai sanatos, din cauza crizei. Pentru ca multe produse , precum tigarile sau bauturile, au fost scumpite, anumite produse au scazut in lista preferintelor cumparatorilor romani. Mancarea a ramas insa la un nivel ridicat, romanii cheltuind cel mai mult pe produse alimentare .

Statisticile arata ca cel mai cumparat produs in ultimele luni a fost carnea. Fie ca a fost de pui, de porc sau de vita, aceasta s-a cumparat mai mult cu 18% decat acum un an, dupa cum noteaza Adevarul.

Printre produsele preferate de romani pe timp de criza s-au aflat si fainoasele, pastele, conservele de fructe si dulciurile . Nu se poate spune acelasi lucru si despre bautura, vanzarile de bere si vin scazand cu aproximativ 3 %. De scazut au scazut si vanzarile la sucuri, pentru ca romanii au inceput sa prefere apa.  

Potrivit Antena 3, si vanzarile la tigari au scazut. Statistica arata ca in primele sase luni s-au cumparat cu 40% mai putine pachete de tigari fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea