Social

#bucuresti #iasi #sarbatoare #unirea principatelor romane #focsani #ceremonii #festivitati

Romanii sarbatoresc 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane

Romanii sarbatoresc azi implinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane, considerata primul pas important in infaptuirea statului national unitar roman. Ziua Unirii Principatelor Romane va fi sarbatorita printr-o serie de ceremonii militare desfasurate la Iasi, Focsani si Bucuresti.

In Capitala, de la ora 10.00, va avea loc o ceremonie militara de depunere de coroane de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflat pe Dealul Patriarhiei Romane. La aceasta ceremonie vor participa generalul-locotenent Stefan Danila, seful Statului Major, alaturi de alti oficiali militari.

La ceremoniile de la Focsani si Iasi si-a anuntat participarea Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale. La festivitatile care vor incepe la Focsani, de la ora 15.00, cu un concert sustinut de fanfara militara, au fost invitati si presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.

Seful statului a anuntat insa, prin purtatorul de cuvant Bogdan Oprea, ca nu va participa la ceremoniile de la Focsani si Iasi. Anuntul vine dupa ce anul trecut Traian Basescu a fost huiduit si fluierat pe tot parcursul discursului sustinut in cadrul festivitatilor de la Iasi.

Sursa foto: tion.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea