INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Romanii, printre cei mai vaccinati europeni

O ultima statistica, realizata pe anii 2005-2006 de catre organizatiile stiintifice ESWI si MIVSG, arata ca romanii sunt printre cei mai vaccinati europeni impotriva gripei. Astfel, luandu-se in calcul numarul de vaccinuri la 1.000 de locuitori , Romania ocupa locul 25, cu 84 de vaccinuri efectuate la mia de locuitori. In topul clasmentului se situeaza Malta, care a reusit, in cei doi ani, sa efectueze 637 de vaccinuri antigripale la o mie de locuitori, iar la mare diferenta urmeaza Germania, cu 255 de vaccinuri, Norvegia, cu 123, si Slovacia, cu 113 de vaccinari la mia de locuitori. Sub Romania se situeaza Polonia, cu 76 de vaccinari, Cehia – 65, Bulgaria – 51, Turcia – 34, Serbia – 30. In coada clasamentului se afla Albania si Georgia, cu doua si respectiv un vaccin. Potrivit raportarilor, activitatea gripala in Europa continua sa se intensifice si sa se extinda la nivelul continentului. Astfel, 20 de tari din 27 raporteaza cresterea activitatii gripale, din care 3 tari inregistreaza niveluri inalte ale activitatii clinice ( Luxemburg , Elvetia si Norvegia), 22 activitati medii (inclusiv Romania) si doar 3 tari cu activitati joase. In ce priveste raspandirea geografica se raporteaza epidemii extinse in 14 tari, focare regionale in 3 tari, focare locale in 4 tari si activitate sporadica in 6 tari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea