Social

#romani #amenzi #asortare ghete

Romanii, obligati sa sorteze gunoiul. Amenzi usturatoare pentru cei care nu fac asta

Romanii sunt obligati sa lege si sa isi sorteze gunoiul din curte. Este vorba despre locuitorii din Baia Mare, unde amenzile pentru cei care nu fac acest lucru sunt de 300 de lei. In plus, oamenii raman cu gunoiul neridicat daca acesta nu este sortat.

 

Peste 80 de tomberoane nu au fost rificate de zile intregi, iar localnicii au fost amendati, deoarece nu au sortat gunoiul.

Aici, fiecare localnic are acasa, o pubela galbena, pentru plastic si metale si una albastra pentru hartie. Gunoiul menajer trebuie pus in pubela clasica, neagra.

Gunoierul sef a iesit pe teren sa caute prin tomberoane, ca sa se asigure ca deseurile sunt sortate cum trebuie. In urma neregulilor descoperite au fost aplicate numeroase amenzi.

Proiectul de sortare al deseurilor, in Baia Mare, a inceput in urma cu 7 ani si nu a fost finalizat nici pana in acest moment. Valoarea acestuia a fost initial de 64 de milioane de euro. Pana in prezent au fost cheltuite insa peste 100 de milioane de euro, dar proiectul tot nu are rezultatele dorite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea