Social

#pompieri #112 #numar urgenta 112 #informare 112 #romani 112

Romanii, mai informati decat ceilalti europeni in accesarea serviciului 112 oriunde in UE

Comisia Europeana a transmis un comunicat cu ocazia "Zilei europene a numarului 112", in care clasifica romanii printre cei mai informati europeni in privinta posibilitatii accesarii serviciului de urgenta oriunde in UE. Aproximativ 49% dintre cetatenii Uniunii nu stiu faptul ca la 112 se poate suna din retelele fixe si mobile de telefonie, gratuit, chiar si cand se afla intr-o tara straina.
 

Neelie Kroes, vicepresedintele Comisiei Europene, a criticat guvernele europene cu privire la nivelul redus de informare a cetatenilor statelor membre referitor la acest serviciu de baza, care pune apelantii in legatura cu politia, pompierii sau serviciile medicale in mai multe limbi europene, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Un sondaj Eurobarometru desfasurat la finele lunii ianuarie a.c. arata ca Romania se afla pe locul al doilea in lista statelor cu cel mai ridicat nivel de informare in acest sens (71% dintre stiu ca pot apela 112 oriunde s-ar afla in Uniune). Pe primul loc de afla Luxemburg (80%) si pe locurile 3 si 4 se claseaza Polonia si Bulgaria (70%).

Codasii listei privind nivelul de cunoastere a serviciului 112 sunt cetatenii Greciei (doar 10% din populatie este informata in acest sens) si cei din Marea Britanie (18%).

Sursa foto: maramedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea