Social

#racoare #romani #piscina #pericole #strand

Romanii cauta racoarea la piscina. Piscinele si strandurile, pericol pentru sanatate, avertizeaza medicii

 

Piscinele si strandurile sunt cele mai cautate surse de racorire in aceste zile toride de vara.  Cu toate acestea, medicii atrag atentia asupra pericolelor la care se supun cei care merg in astfel de locuri.

"In mod logic, cand merg la piscina sau la un strand, adica sunt locuri totusi monitorizate, riscul ar trebui sa fie mic. A face o diferenta cu ce inseamna a face baie intr-o apa statatoare, unde riscul este mult mai mare.

Intr-adevar, daca nu este tratata corect apa, exista diverse infectii, incepand de la infectii ale pielii, continuand cu faptul ca, daca merg descult, mai ales in jurul piscinei si la marginea piscinei, exista riscul sa fac aceste infectii.

Sunt infectii de tip micoze, cum ar fi candidoza, putem vorbi de stafilococ, adica sunt destul de multe microorganisme care pot sa dea nu neaparat infectii severe, dar care pot sa fie suparatoare.

Atunci cand apa este tratata cu clor, cum este corect, este si riscul ca parul sa se decoloreze, apropo de protectia pe care trebuie sa o am. Exista infectii la nivelul urechilor, adica otite.

Este adevarat ca sunt infectii care se rezolva, de cele mai multe ori, fara complicatii, dar sunt si persoane care vin cu forme cronice, cu infectii ale pielii care se rezolva pe o perioada lunga de timp, deci mai bine ar fi sa ne protejam", a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase, la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea