Social

#viscol weekend # vremea in weekend #viscol #vant puternic #romania #bucuresti

Romania, lovita de viscol in weekend. Alerta de vreme rea pentru toata tara! Ce ne asteapta in Bucuresti

 

Este alerta de vreme rea in toata tara. Weekendul vine cu temperaturi deosebit de scazute, fara de zilele anterioare, dar si cu viscol si ninsori. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de vreme rea, valabile pana duminica, 24 decembrie. Iata care sunt zonele afectate de viscol, dar si ce ne asteapta in Bucuresti.

COD GALBEN de vant puternic si viscol

In intervalul 21 decembrie, ora 22:00 – 22 decembrie, ora 12:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului care afecteaza cea mai mare parte a Crisanei si nord-vestul Transilvaniei.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Crisanei si nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificari ale vantului, cu viteze la rafala in general de 55...60 km/h.”, avertizeaza ANM.

In intervalul 21 decembrie, ora 22:00 – 22 decembrie, ora 12:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de viscol care afecteaza Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si Carpatii Orientali.

„In intervalul mentionat, in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si in Carpatii Orientali va fi viscol si vizibilitate scazuta. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90...100 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ninsori, viscol si vant puternic

In intervalul 22 decembrie, ora 12:00 – 24 decembrie, ora 10:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului in toata tara, viscol si ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite in Maramures si Transilvania.

„Incepand de vineri (22 decembrie) si pana la sfarsitul saptamanii (duminica, 24 decembrie), vantul va avea intensificari in toata tara.

La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar in Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei si local in Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sambata viteza vantului va atinge 65...70 km/h si pe arii restranse 80 km/h. In celelalte regiuni vor fi intensificari locale si temporare, cu viteze in general de 55...60 km/h.

In zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp si peste 40... 50 l/mp in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sambata (22/23 decembrie) in Maramures si Transilvania temporar va ninge viscolit si se va depune strat de zapada.

Nota: Pe arii restranse, ninsori slabe viscolite vor fi si in Moldova, in Crisana si in Banat.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de viscol

In intervalul 22 decembrie, ora 18:00 – 24 decembrie, ora 10:00, este alerta de tip cod portocaliu de viscol puternic care afecteaza zona montana inalta (in general la peste 1500 m).

„In zona montanta inalta (in general la peste 1500m), vantul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusa si zapada troienita.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 21 decembrie, ora 22:00 – 22 decembrie, ora 08:00, cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de -1...0 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

In intervalul 22 decembrie, ora 08:00 – 23 decembrie, ora 08:00 cerul va avea innorari si trecator vor fi posibile ploi slabe. Vantul va sufla moderat in prima parte a zilei, apoi se va intensifica treptat, urmand ca la rafala sa se inregistreze viteze in general de 55 km/h. Temperatura maxima va fi de 9...10 grade, iar cea minima de 1...2 grade.

In intervalul 23 decembrie, ora 08:00 – 24 decembrie, ora 10:00 vremea va fi vantoasa pe tot parcursul intervalului si vor fi rafale de 55...65 km/h. Cerul va fi mai mult noros, iar ziua temporar va ploua. Temperatura maxima va fi de 7...8 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea