Social

#top gear #romania #marea britanie

Romania este "Tara lui Borat" in viziunea Top Gear

Ambasada romana la Londra a trimis BBC o scrisoare privata in care atrage atentia ca realizatorii emisiunii " Top Gear " prezinta Romania ca "Tara lui Borat" in emisiunea filmata in tara noastra.

In episodul difuzat de BBC, realizatorii emisiunii fac remarci ofensatoare la adresa Romaniei si prezinta etnia roma ca populatie majoritara. Mai mult, prezentatorul Jeremy Clarkson explica in emisiune ca poarta o anume palarie "pentru ca tiganii sa ma creada de-al lor".

"Tara lui Borat" face referire la comedia din 2006, in care unele scene au fost filmate intr-un sat sarac de romi din judetul Dambovita.

Ambasadorul Romaniei la Londra Ion Jinga, s-a declarat "surprins si dezamagit" de scenele ofensatoare emisiune. "Am cerut posibila efectuare a unor corecturi acolo unde erau lucruri caricatural ingrosate", a declarat pentru Gandul ambasadorul roman.

Modificarile care ar putea fi aduse emisiunii la cererea diplomatului roman ar urma sa fie facute inainte ca BBC sa livreze episodul respectiv in cele peste o suta de tari unde se difuzeaza "Top Gear".

Ambasada le-a multumit producatorilor pentru elementele pozitive despre Romania din emisiune si asteapta un raspuns din partea postului de televiziune.

Acesta nu este primul incident in care BBC primeste o sesizare din partea diplomatiei romane pe acelasi subiect. In iunie 2009, BBC News Online a folosit ca poza reprezentativa pentru alegerile Europarlamentare din Romania o imagine care prezenta o tiganca cu fusta inflorata introducand buletinul de vot in urna. Poza a fost retrasa si postul britanic de televiziune si-a cerut scuze.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea